Tajne sjajne koseTijekom ljeta kosi je potrebna dodatna njega zbog štetnih vanjskih utjecaja, prije svega sunca i morske soli.
Rijetki vode računa o svakodnevnom nošenju kape ili šešira. Stoga je potrebno koristiti preparate za njegu kose poput regeneratora i učvršćivača koji će joj dati dodatni sjaj i njegovani izgled. Regeneratori prekrivaju epidermu svake kose tankim masnim slojem koji se ispire prilikom sljedećeg pranja, pa ih kod masne kose stavljajte samo na vrhove. Ako se epiderma osuši i ošteti, kosa će biti bez sjaja, beživotna i teška za oblikovanje.
Regeneratore i učvršćivače možete kupiti, ali možete ih, poput vaših baka, napraviti kod kuće od lako dostupnih sastojaka koje svakodnevno koristite.

Učvršćivač za kosu:

Potrebni sastojci:
• 1/ 4 vode
• 1 čajna žlica meda
• 1 žlica octa
• aromatično ulje po želji
Priprema:
Vodu zagrijte i dodajte med i ocat. Po želji kapnite nekoliko kapi aromatičnog ulja. Nakon pranja utrljajte u kosu i osušite je. Prije toga nemojte koristiti regenerator.
Jeste li znali da je i pivo dobar učvršćivač? Prelijte ga u bocu s raspršivačem i nakon pranja poprskajte kosu. Nemojte brinuti zbog mirisa jer će nestati kad se kosa osuši. Također, kako biste ojačali korijen kose, u šampon kojim perete kosu stavite nekoliko kapi eteričnih ulja lavande ili jasmina.
Podijelite s nama tajne održavanja sjajne i zdrave kose!

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here