twitterSvetsko fudbalsko prvenstvo sutra u Brazilu otvaraju domaćin Brazil i Hrvatska. Ovaj događaj će pratiti milijarde ljudi širom sveta. A kako se on približava, tako mu i društvene mreže pridaju sve više značaja…
Društvena mreža Twitter je tako ponovo aktivirala svoju opciju „hashflag“ koja se zadnji put koristila za vreme Svetskog fudbalskog prvenstva u Južnoj Africi pre četiri godine. Reč je o posebnoj funkciji namenjenoj svim ljubiteljima najvažnije sporedne stvari na svetu, koji će na ovaj način upisom odgovarajućeg „hashtag-a“ (#) uz svoj „tweet“ dobiti zastavicu jedne od reprezentacija učesnica Svetskog prventstva u Brazilu, zavisno od toga kakav „hashflag“ upišu. Ako želite na primer hrvatsku zastavicu, potrebno je da upišete #CRO uz objavu na ovoj društvenoj mreži i na taj ćete način pokazati podršku ovoj fudbalskoj reprezentaciji, barem kada je u pitanju Twitter.
Svaka od 32 reprezentacije učesnice prvenstva imaju, naravno, svoje „hashflagove“ na Twitteru, a sastoje se od tri slova, ista koja su i službeno u upotrebi i koja predstavljaju zemlju učesnicu u skraćenom obliku na službenim protokolarnim dokumentima vezanim uz SP. Osim što ćete na ovaj način moći da bodrite svoj omiljeni tim na Twitteru, pomoću „hashflaga“ ćete biti u toku sa svim relevantnim novostima koje će se objavljivati na ovoj društvenoj mreži, a koje su vezane uz vašu omiljenu reprezentaciju. Tu su i specijalni „hashtag-ovi“ #WorldCup, odnosno #WorldCup2014 koji vam takođe osiguravaju da budete u toku sa svim objavama vezanim uz Svetsko prvenstvo u Brazilu 2014.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here