Useljenje U Novi DomPut do preseljenja u novi dom prati dosta obaveza, organizacije, rada pa često kod većine ljudi i dosta stresa i napora. Ako se svi potrebni radovi u novom stanu ili kući završe na vreme, od useljenja možete napraviti čak i zabavnu akciju u kojoj će naravno učestvovati cela porodica.
Vratimo se na prvobitno stanje. Još uvek ste u svom trenutnom životnom prostoru i predstoji Vam selidba. Najviše bi Vam odgovarao čarobni štapić kojim biste se jednim potezom prebacili na novu destinaciju ali… Naoružajte se voljom za rad i krenite Iito prvo od onih stvari i predmeta koji Vam u ovom trenutku nisu potrebni. Kutija po kutija i Vi se polako opraštate od Vaše dnevne, spavaće sobe i ostalih starih prostorija za koje Vas veže gomila uspomena. Ako svaki spakovani paket, kutiju ili kesu obeležite odnosno napišete šta ste unutra spakovali to će Vam znatno olakšati raspakivanje.
Nakon toga morate napraviti precizan plan o transportu svih pripremljenih paketa kao i nameštaja, tehnike i sl. U eri kompjutera i interneta to je veoma jednostavno, jednim klikom po Vašoj tastaturi pronađite ekipu koja će selidbu obaviti u najkraćem roku.
Ako ste sve pripremili, radnici firme koja se na profesionalan način bavi svim vrstama selidbi može biti ispred Vaših vrata. Nakon iznošenja i utovara, kamion sa Vašim stvarima može da krene. Vama nišća drugo ne preostaje vec da svoj dosadašnji dom zaključate i krenete, i naravno sa sobom ponesete lepe uspomene iz njega.
Niste ni trepnuli a Vi ste već u svom novom domu i vreme je za raspakovanje. Kako ne bi došlo do nereda i zbrke sada kada ste među gomilom kutija i paketa najbolje je držati se sistema koji ste pratili kao i kada ste se pakovali. Ponovo kutija po kutija, bez žurbe i napetosti i nove prostorije će polako bivati opremljene. Pošto niste u mogućnosti odmah da spremate obroke i kuhinju za tako kratko vreme osposobite za korišćenje, poručite nešto od hrane, spakujte decu u krevet i u miru provedite ostatak večeri.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here