Uvježbavanje psaVježbajući psa zasigurno ga ne želite pretvoriti u bezprijekornog robota. Zato vježbajte do te mjere koja će biti optimalna za vas i vašeg psa. Vježbanje mora biti zadovoljstvo, a ne obaveza.
Vaš pas neće svaku vježbu izvesti jednako uspješno. Jednu će shvatiti od prve, a drugu vrlo teško, a možda ćete od nje morati i odustati ili ju izvesti na drugačiji naćin. Preispitajte i sami sebe: da li vam u životu sve ide baš od prve? Pas ima sličnosti s nama: spava, hrče, sanja, kiše,…pa tako će i on neke stvari teže izvesti, koliko god se nama to činilo jednostavno.
Zato vježbajući psa, IZRIČITO vodite računa o tome da vježbanje završite uvijek uspješno i uz puno radosti, a neka ne izostane vaše oduševljenje postignutim i milovanje. Kako to postići?
Ako kod posljednje vježbe usprkos vašoj volji i volji vašeg psa uspjeh izostane, prekinite “mučenje” i vježbanje završite nekom vježbom u kojoj vaš pas uživa i koju je bezprijekorno svladao. Naravno, to vrijedi i za početak vježbanja.
O razlozima neuspješne vježbe pomno razmislite kod kuće i otkrijte gdje ste pogriješili.

2 KOMENTARI

  1. Biste li mogli staviti jedan clanak o tome sta stene psa smije jest i pit a sta nesmije? Unaprijed hvala. ♡♡♡ =) 😀 😛

    • Štence je najbolje hraniti sa premium hranom za štence jer sadrži sve minerale i vitamine. Npr. Canidae, Acana, Rojal Canin, Bosh i slično.yal Canin i sl.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here