Dečija sobaDečiji svet je svakako drugačiji….U njemu su konstantno prisutni mašta, vesele i razdragane boje, smeh, igra, radost… Njihovi prostori treba da budu lepi i vedri kako bi deca u njima uživala svakodnevno.

Ukrašavanje zidova:

Dečije sobe uglavnom zahtevaju različite oblike i boje gotovo svakog elementa. Tako recimo treba odabrati odgovarajuće motive koji će krasiti zidove dečijih soba. Kreveti na sprat su naročito korisni za uštedu prostora a mogu biti interesantno dizajnirani i sa dodacima u vidu raznih ukrasnih detalja. Sa belom bojom zidova gotovo nema greške. Za razbijanje monotonije najbolje je koristiti vesele boje i dezene posteljina, tepiha, zavesa. Zidovi na kojima želite da postavite tapete preporučuju se sa dezenima koji imaju krupne detalje.

Oslikavanje nameštaja:

Odgovarajuća visina prostorije treba da bude maksimalno iskorišćena a to je svakako moguće postići ubacivanjem kreveta na sprat. Ispod njega se mogu postaviti razne police za odlaganje knjiga, dečijih igračaka i ostalih predmeta a prostor se može iskoristiti i za ubacivanje manjeg radnog stola. Lepa priča se može napraviti uz pomoć raznih slika, uramljenih razglednica ili dečijih radova a obavezni su i zaobljeni elementi nameštaja. Nameštaj po meri je uvek pogodan za dečije sobe gde od ovih prostora možete načiniti prava mala dečija carstva.

Raznolikost detalja:

Kačenjem neobičnih zvezda i drugih geometrijskih figura na lustere, lampe i druga osvetljenja stvoriće se čaroban ambijent potpuno bajkovit. Boja i dizajn kreveta zavisi od Vašeg ukusa i mašte. U dečijoj sobi je apsolutno sve dozvoljeno kada su oblici, dimenzije i šare u pitanju. Zbog toga ne oklevajte, već načinite dečiju sobu unikatnim i jedinstvenim prostorom kojim će se i druga deca pored Vaše zaista diviti.

Šareni motivi:

U dečijoj sobi koja nema preterane detalje i boje i maksimalno su svedene, najbolje je ubaciti nekoliko šarenih detalja od recimo vesele posteljine do jastučića, plišanih igračaka i sl. Ambijentu ćete na ovaj način pružiti živahnost i razigranost. U pitanju je mala intervencija ali i sasvim dovoljna čime će se i Vaše dete veoma iznenaditi, obradovati i biti vam zahvalno.

Korisni saveti:

U uređenju dečijih soba postoje pojedina pravila koja treba ispoštovati. Bilo da je reč o mlađoj deci, školarcima ili tinejdžerima soba mora ispuniti pre svega većinu njihovih želja. Omiljena boja, crtani junaci kao i najrazličitije vrste igara i dečijih igračaka učiniće Vaše dete srećnim i zadovoljnim a boravak u njihovom prostoru naročito prijatnim i udobnim. Osmeh i zadovoljstvo Vašeg deteta je nešto najvrednije za Vas roditelje pa se zbog toga maksimalno potrudite da im to svakodnevno obezbedite.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here