VI Razloga da posetite Sejšele

Svako od 115 ostrva na Sejšelima pored svog jedinstvenog izgleda imaju i neku mističnu privlačnost. Locirani nedaleko od obale Istočne Afrike u Indijskom okeanu, Sejšeli su uglavnom bili nenaseljeni sve do početka XVIII veka, tj. do iskrcavanja francuskih trgovaca i mornara duž njihovih obala.
Danas, nude raznoliku mešavinu kultura – francuske, engleske, indije, afrike, kine – a neki od najlepših i najboljih hotela su na Sejselima.
Podvodni svet
Sa svojih šest morskih nacionalnih parkova između svojih ostrva, Sejšeli su tokom cele godine raj za ronioce. Poseban doživljaj predstavlja plivanje između kit ajkula i svahili kornjača kao i ronjenje šarenim koralima sa tropskim ribicama. A jedno od najboljih mesta za to je svakako Shark Bank.
Ostrva
Jedno od stotinak ostrva sigurno će se naći na vašoj top listi za odmor. Ostrvo Mahe, komercijalno srce arhipelaga i dom glavnog grada Viktorije predstavlja i dom za više od 60 plaža, bujnih šuma i planinskih vrhova. Istražite neke od najređih ptica na svetu, fantastičnu floru i faunu ostrva, spektakularne formacije granitnih stena na La Digue, gde je bicikl poželjan vid transporta.
Praslin je dom Lemuria Championship Golf Course, jedinom šampionatu sa 18 rupa na Sejšelima. Iskoračite u poduhvate čarter jahtom, katamaranom ili kliperom, provedite nekoliko dana ploveći oko spoljnih ostrva ove daleke destinacije istražujući koralne atole i peščane grebene.
Poznat po svom bogatom morskom životu i prirodnim rezervama, Sejšeli su dom za više od 2.000 vrste biljaka, više od 1.000 vrsta riba sa najvećom populacijom Aldabra džinovskih kornjača na svetu. Na ostrvu Praslin možete naći i retke vrste palmi koje su pod zaštitom UNESCO. U nacionalnoj botaničkoj bašti Mount Fleuri osnovanoj 1901. godine možete videti coco de mer, velike kornjače, kuću orhideja. Dok planinari mogu istražiti najviši vrh Sejšela u nacionalnom parku Morne Seychellois.
Kreolska kuhinja
VI Razloga da posetite SejšeleKuhinja Sejšela uspešno spaja ukuse francuske, engleske, afričke, kineske i indijske kuhinje sa bogatim kreolskim uticajem. Neki od specijaliteta kreolske kuhinje su začinjena grilovana hobotnica u sosu od čilija, đumbura i belog luka; riba pečena u listovima banane i plodovi mora sa karijem. Dezerti su uglavnom od tropskog voća. Možete uzeti i nekoliko časova kuvanja kreolske kuhinje na odmaralištu.
Istorija čaja
Dok vozite pokraj planinskog prevoja Sans Souci put će vas dovesti do Mission, prelepog panoramskog vidikovca sa kog je Kraljica Elizabeta II pila čaj. Ako nastavite dalje očekuje vas fabrika čaja, plantaža duž padina Morne Blanc. Možete se pridružiti turističkom obilasku i otkriti proces proizvodnje čaja, koji datira od 1966. godine, jednostavno organsko mešanje, i naravano možete kupiti neku od omiljenih vrsta čaja u kafani prekrivenu slamom.
Talasi
VI Razloga da posetite SejšeleSejšeli su podjednako impresivni i predivni, kako ispod tako i iznad površine vode. Iskoristite priliku da isprobate jedan od mnogih vodenih sportova koji vama najviše odgovara, a u ponudi su skijanje na vodi, kajaking, istraživanje Beau Vallon Bay jetski ili krstarenje padobranom koji vuče čamac (parasejling).
Eden ostrvo
Locirano na severoistočnoj obali Mahe i udaljeno samo 35 minuta od rezervata, Eden ostrvo predstavlja ekskluzivni razvoj i luksuznu marinu. Možete prošetati ostrvom u potrazi za suvenirima posle ležernog ručka od morskih plodova, ili uživajte u koktelima dok posmatrate prelepe jahte kako plove kroz luku ili iskusite noćni život na ostrvu petkom uveče.

1 KOMENTAR

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here