Web analitika - kontrola Vašeg internet poslovanjaUpravljate vlastitom firmom i poslovanjem i odlučili ste se za novi korak proširenja svoga poslovanja i stvaranje većeg portfolia svojih klijenata. Znate li što Vam je činiti i koji su najmoćniji alati današnjice, koji Vam mogu pružiti učinkovito i bezgranično napredovanje, s maksimalnom garancijom povećanja profitabilnosti? Oni se objedinjuju u jednom i jedinstvenom internet marketingu.

Internet marketing je spoj svih najmoćnijih metoda i alata današnjice koje Vam omogućuju profesionalan nastup i prezentaciju svog poslovanja na Internetu. U ovom članku ćemo se osvrnuti na jedan od najrevolucionarnijih dodataka internet marketingu, koji Vam daju kontrolu i mogućnost predviđanja i upravljanja svojim internet poslovanjem.

Prisustvo na internetu daje Vam bezgranične mogućnosti ponude svoje usluge i proizvoda ljudima iz cijeloga svijeta, koji do Vas mogu doći samo jednim klikom. Prvi korak za to je izrada Vaše web stranice. Nakon što ste izradili svoju Web stranicu, možete početi razmišljati o načinima svoje bolje prezentacije kroz odabir neke ili svih metoda internet marketinga. Google AdWords, SEO optimizacija, Facebook oglašavanje i ostale metode Social media marketinga samo su neke od brojnih metoda koje će Vas lansirati na sam vrh ponude ispred i iznad svojih konkurenata.

No, znate li da možete povećati promet i imati stalni uvid u ponašanje Vaših internet posjetitelja i saznati sve njihove korake, preferencije i razinu zadovoljstva povezane s posjetom Vaše web stranice?

Kako korištenjem web analitike možete poboljšati promet na svojoj stranici?

Poznatija pod nazivom Google Analytics, web analitika jest savršen alat za praćenje posjećenosti Vaše web stranice s različitih web lokacija, od posjetitelja koji su došli direktno na Vašu web stranicu preko tražilice do onih kojih su došli preko društvenih mreža i ostalih internet kanala oglašavanja i internet prisutnosti.

Analytics je odličan alat za provjeru i nadzor izvora posjećenosti Vaše web stranice. Uz pomoć njegove analize možete saznati i najsitnije pojedinosti svojih internet posjetitelja, kao što su lokacija posjetitelja, vrsta pretraživača koji koriste, vrijeme boravka na svakoj pojedinačnoj podstranici Vaše web stranice i još mnoge druge informacije koje Vas zanimaju i koje su Vam potrebne za Vaše poslovanje. Sve te informacije su Vaš ključ uz pomoć kojeg na najbolji način možete formirati svoju ponudu i osigurati interes, zadovoljstvo i povjerenje Vaših posjetitelja koji na taj način mogu postati Vaši stalni kupci ili klijenti.

Saznanjem i uvidom u područja Vaše stranice koja imaju najveću posjećenost, možete usmjeriti svoj fokus upravo na taj asortiman Vašeg poslovanja i povećati promet. Isto tako uz pomoć izvješća web analize možete vidjeti sa kojih stranica Vaših posjetitelji odlaze i zašto to čine. Na taj način možete promijeniti svoju ponudu i prilagoditi ju više svojim potencijalnim klijentima.

Bitno je osigurati što veće zadržavanje i interakciju Vaših posjetitelja s Vašom web stranicom, koja će osigurati njihov povratak i odabir Vašeg poduzeća uslijed ogromne konkurencije s kojom morate voditi borbu. Imate li i web trgovinu na svojoj stranici, Analytics je idealan za Vas te uz njegovu pomoć možete vidjeti koji proizvodi se bolje prodaju i za kojima postoji bolji interes, te koje je potrebno više istaknuti i marketinški promovirati i ostvariti bitno bolju zaradu.

Također, predstavlja iznimno koristan alat za saznanje o tome koje ključne riječi posjetitelji koriste i upisuju u tražilice da bi došli do Vaše web ponude i web stranice. To je velika pomoć za pravilno usmjerenje procesa optimizacije za tražilice, koja u određenom vremenskom periodu omogućuje Vaš dolazak na sam vrh organskih rezultata pretraživanja Google tražilice.

Nije li odlična spoznaja da možemo pratiti efikasnost i profitabilnost korištenja svih metoda koje koristimo za kvalitetnu prisutnost na internetu? Kroz ovu vrstu analize možemo pratiti koliki nam je povrat ulaganja i isplativost istaknutosti na internetu, te pravovremeno mijenjati svoje poslovne odluke i strategije.

Ući u svijest svojih kupaca, potrošača i klijenata jest težnja broj jedan svakog poslodavca, posebice u internet svijetu, gdje je potražnja i broj potencijalnih klijenata i kupaca toliko velik, da je bez ovakvog alata gotovo nemoguće standardizirati i usmjeriti svoju ponudu prema kanalima sigurne zarade. Stoga, ne gubite vrijeme na predviđenja, već se osigurajte sa proaktivnim alatom s kojim ćete moći upoznati svoje sadašnbje i buduće klijente!

1 KOMENTAR

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here