Štene retriveraBez obzira kako ste došli do malog kućnog ljubimca, najčešće psa, budite uvjereni da ste stekli i “štetočinu”. Pas za vrijeme zamjene mliječnih zubiju trajnima, ima neodoljivu potrebu grickati noge od stola, stolica, drvene stepenice,…ili jednom rječju sve što se pojesti da. Pred prijateljima ćete se u početku pohvaliti nestašlucima vašeg ljubimca, ali ubrzo ćete zaključiti: Dosta je toga!
Mala “štetočina”, draga vašem srcu, kad se namjeri na nogu stola uporno će je uništavati unatoč vašim zabranama. A šta ćete, ljubimac mora učvrsnuti zube i zubno meso i namještaj mu je uvijek ukusniji od njegovih igračaka. Ima tu i jedna dobra vijest: vaš ljubimac odrasta i uništavanje će trajati “samo” nekoliko mjeseci. Kako ljubimca spriječiti da vam ne uništi sve što se uništiti da?
Evo praktičnog i jednostavnog savjeta kako sačuvati pokućstvo. Na mjesto počinjenja “zločina” postavite koju plošku crvenog luka. Ljubimci baš ne uživaju u mirisu luka. No da ne biste po cijelom stanu ostavljali ploške luka, dobro je lukom lagano premazati oštećene dijelove pokućstva. Pritom nemojte smetnuti s uma da vaš ljubimac u dobi od nekoliko mjeseci ne radi ništa drugo već traži nešto na čemu će naoštriti svoje zube, pa lukom premažite ili ostavite ploškice luka i na potencijalnim mjestima uništenja.
Ukoliko će i vama smetati miris luka (a vjerojatno hoće), u specijaliziranim trgovinama za kućne ljubimce naći ćete industrijske pripravke za zaštitu pokućstva od nama tako dragih četveronožnih stvorenja.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here