• Zaštitna mrežaŠto je zaštitna mreža?
  Zaštitna mreža izrađena od niskotlačnog polietilena, crne boje promjera niti profila od 0,25 mm, postavlja se na posebno izrađenu metalnu konstrukciju, koja se lako montira i demontira.
  Čemu služi zaštitna mreža?
  Štiti poljoprivredne zasade od tuče, velikih kapi kiše, naleta jakog vjetra, štiti od jakog djelovanja UV zračenja, smanjuje temperaturne razlike, posebice u hladnijem dijelu godine mraz se kondenzira na mreži, zadržava vlažnost tla jer smanjuje isparavanje i štiti nasade od ptica i ostale pernate divljači.
  Gdje se mreža postavlja?

  • u voćnjacima;
  • u vinogradima;
  • u vrtovima;
  • u područjima zasađenim visokovrijednim stablima i biljkama;
  • svagdje gdje su vremenskim nepogodama ugroženi nasadi.

  Kako se postavlja konstrukcija sa zaštitnom mrežom?
  Zaštitni sustav se postavlja na nove ili već postojeće stupove u vinogradima i voćnjacima, a mrežu je prema potrebi moguće postaviti u različite položaje kako ne bi ometala poljoprivredne radove i ne skuplja se na vrhu u zimsko sniježno vrijeme.
  Idejno rješenje sustava
  Ideja je dovela do rješenja, da se istom konstrukcijom, a promjenom samo jednog, dva odnosno tri elemenata, omogući izvedba u slijedećim varijantama zaštitnog sustava:
  varijanta “A”
  jednoredni višenamjenski sustav protugradne zaštitne mreže sa nosivom gredom koja je fiksna;
  varijanta “B”
  jednoredni višenamjenski sustav protugradne zaštitne mreže čija je nosiva greda pokretna i sastavljena od dva dijela;
  varijanta “C”
  troredni višenamjenski sustav zaštitne protugredne mreže sa čeličnom sajlom, koja poprečno ili po širini polja povezuje sve stupove
  varijanta “D”
  jednoredni višenamjenski sustav zaštitne protugradne mreže sa čeličnom sajlom, koja poprečno ili po širini polja povezuje sve stupove.

  Banner mreže

2 KOMENTARI

 1. Poštovani,
  zanima nas mreža koju koristite kao zaštitu od tiče u voćnjaku.
  Pitanje, koju širinu,duljinu i gustocu imate, koliko je otporna na sunčeve zrake, odnosno na niske temperature.Razmišljamo mreže razapeti na više metalnih stupova, na površini cca 500 m2 i koristiti kao zaštitu za drvenu gradju od sunca.
  Inaprijed se zahvaljujemo.
  Pozdrav s postovanjem!
  Jozo Miličević

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here