Zašto je bolje prodavati na internetuIzrada internet prodavnice je nešto što je mnogim trgovcima značajno uticalo na posao. Jedni su uzaludno potrošili veliki novac, a nisu zaradili gotovo ništa, dok su drugi od sitnih trgovaca postali ozbiljni igrači.
Oni koji su mislili da izrada internet prodavnice znači samo da će nekome platiti da im uradi sajt i da će on posle toga sam početi da donosi novac, pogrešno su mislili i njihov novac je bačen. Internet prodavnica se u svojoj suštini ne razlikuje od klasične prodavnice, pa tako neće da radi sama. Dakle, koliko se posvetite unapređivanju ove prodavnice, toliko će vam ona novca doneti.
Izrada internet prodavnice je neuporedivo kompleksniji posao od izrade običnog prezentacionog sajta, pa je u skladu sa tim i dosta skuplja. Međutim, ona vam pruža gotovo neograničene mogućnosti kada je u pitanju promocija i prodaja proizvoda.

Kako izrada internet prodavnice menja vaše tržište

Velika prednost interneta je što posao lokalnog karaktera više ne mora da bude posao lokalnog karaktera, već može da se proširi na čitavu državu, okolne države, pa i na ceo svet. Dakle, internet prodavnica je podjednako dostupna i podjednako vidljiva svima. Samo je pitanje vaše spremnosti da li ćete posao i dalje obavljeti samo u svom kraju, ili ćete se postepeno širiti na sve veće tržište.

Izrada internet prodavnice pojeftinjuje vaš proizvod

Prodajom preko interneta vi ste pošteđeni nekih troškova kao što je zakup lokala na dobrom mestu i angažovanje radnika u tom lokalnu. Još mnogo taksi i inspekcija ćete skinuti s vrata ako svoju prodaju preselite na internet. Tačno je da i u internet prodavnici neko mora da radi, odnosno da administrira taj sajt i da bude u kontaktu sa potencijalnim kupcima, ali vam je u ovom slučaju potrebno mnogo manje radnika. Tako izrada internet prodavnice omogućava da kupcima ponudite jeftiniji proizvod, jer su i vaši troškovi manji. Mnoge internet prodavnice i praktikuju ovo, pa tako u njihovoj internet prodavnici možete pazariti i po 20 odsto jeftinije nego da se otišli u neko od njihovih radnji.
Sa razvojem interneta i informatičke pismenosti na našem prostoru, sasvim je realno očekivati da se dobar deo trgovinskih transakcija preseli na internet.

Dobar kontakt sa kupcima

Kada se jednom registruje i kupi nešto na vašem sajtu, kupac ostavlja svoje podatke i vi možete da se upoznate sa njegovim interesovanjima. U skladu sa tim, izrada internet prodavnice će vam dati mogućnost da se sasvim precizno upoznate sa navikama i potrebama svakog pojedinačnog kupca, pa da mu u skladu sa tim i date ponudu. Takođe, mnogim ljudima je lakše da se o nekom vašem proizvodu ili usluzi raspitaju pisanim putem, preko četa ili mejla, nego da zovu telefonom ili idu u radnju.
Na internetu imate gotovo neograničene mogućnosti za organizovanje raznih akcija, kampanja, nagradnih igara, ili jednostavno za reklamiranje. Internet je ujedno i mesto gde sve ovo možete da uradite jeftinije i uspešnije. Zato se sve veći broj trgovaca okreće onlajn trgovini i shvata da je izrada internet prodavnice dobra investicija za sadašnjost, a naročito za budućnost. Više informacija o izradi internet prodavnica pogledajte OVDE.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here