Reklama na internetuMarketing je oduvek predstavljao jedan od najbitnijih elemenata svakog poslovanja, jer igra ključnu ulogu u prilivu novih klijenata svake firme. Kako su se tehnologije razvijale, tako se širilo i reklamiranje, te se od putujućih prodavača, telefonskih poziva, štampanih oglasa i džinglova na radiju prešlo na televizijske spotove i različite vrste reklama na internetu.
Kako mala i srednja preduzeća ne mogu izdvajati velike sume za marketing na nekoj od TV stanica, reklama na internetu pojavila se kao finansijski umnogome pogodnije rešenje, koje ujedno pokazuje i veći učinak od ostalih tipova reklamiranja.

Ušteda novca

Reklama na internetu pruža mogućnost da sami izaberete iznos koji ste spremni da platite za marketing svoje firme, na osnovu kog će se plasirati određeni broj oglasa na pretraživačima i društvenim mrežama. Na taj način nećete morati da se suočavate sa visokim ciframa telefonskih računa ili oglasa u novinama. Umesto u štampanje flajera, na primer, mnogo je bolje malu sumu potrebnu za njihovu izradu uložiti u neku vrstu reklama na internetu, jer se neuporedivo više isplati. Sasvim je sigurno da će ljudi pre kliknuti na neki interesantan onlajn oglas, nego što će pročitati flajer koji će i, sasvim izvesno, ubrzo završiti u kanti za smeće. Takođe, danas niko nema vremena da sasluša o bilo čemu što mu se nudi telefonom. Čak i da je proizvod ili usluga Vašeg preduzeća najbolja na svetu, ljude će daleko pre privući reklama na internetu nego što će strpljivo razgovarati sa telefonskim prodavcima.

Reklama na internetu štedi vreme

Reklama na internetu uštedeće Vam i dosta vremena potrebnog za izradu i podelu reklamnog materijala, telefonske pozive ili sastanke sa zainteresovanim klijentima. Umesto da se zaposleni u sektoru marketinga bave ovakvim, zastarelim vidovima reklamiranja, mnogo je bolje i učinkovitije uposliti ih traženjem ciljnih grupa u onlajn sferi. Na primer, ukoliko se Vaša firma bavi proizvodnjom nameštaja, korisnija će mu biti reklama na internetu koja podrazumeva povezivanje sa portalima ili grupama i fan stranicama na Facebook–u na kojima se svakodnevno ažuriraju informacije o uređenju doma, nego beskrajni telefonski razgovori ili oglasi u dnevnoj štampi.

Zagarantovani odlični rezultati

Na osnovu prethodnog primera, možete zaključiti da je reklama na internetu namenjena isključivo ciljnim grupama, a ne svim korisnicima interneta, kao što je to slučaj sa televizijskim spotovima ili oglasima na radiju i u novinama. Portale o uređenju doma posećivaće oni koji se useljavaju u novi stan ili kuću ili pak žele neke promene u svom enterijeru – sve ovo nužno znači da im je potreban novi nameštaj, pa će tako sasvim sigurno pogledati i ponudu ovog preduzeća. Na taj način, reklama na internetu brine i o povećanju vidljivosti firme, što se vremenom može razviti i u njeno brendiranje, pa će Vaše preduzeće postati prepoznatljivi simbol one delatnosti kojom se bavite. Ovim se stiče i velika prednost u odnosu na konkurenciju, ali i povećava broj zadovoljnih klijenata. Stoga ne čudi što je reklama na internetu trenutno najisplativiji vid ulaganja, jer je jedini vid marketinga koji Vam može garantovati odlične rezultate.
Web Business Solutions

4 KOMENTARI

  1. Internet je čudo, nudi nam pregršt novih mogućnost,i između ostaloga i jeftin način reklamiranja. Pod hitno trebamo u obrazovani program već u srednjim školama ubaciti kao obvezne predmete koji su vezani uz zarađivanje i poslovanje na internetu.

  2. reklama na internetu je vazna, ali najbolji rezultati se postizu u sinergiji klasicni medijumi-internet. Ne bih zaposatvio ni TV, ni stampane medijume, njima se nekako vise veruje nego internetu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here