Zašto je wordpress odličan odabir baš za Vaš blogWordPress je najpopularniji content management system današnjice. Poznat po svojoj versatilnosti, WordPress je sustav koji koristi čak 25.5 posto svih stranica na Internetu: između ostalih koriste ga Time.com, Techcrunch.com, Vcommission.com
Koristi se za sve vrste internetskih stranica, mobilne aplikacije, a popularan je i među bloggerima. Postoji više razloga, to jest prednosti WordPressa koji su zaslužni za njegovo haranje blog scenom.
cmsVećina korisnika WordPressa nisu niti programeri niti web dizajneri, a lako je koristiti ga bez ikakvog predznanja o dizajniranju web stranica. Dio njegove popularnosti leži upravo u lakoći korištenja; čak i potpuni laik može ga postaviti samostalno i naučiti osnove korištenja za nekoliko sati. WordPress je idealan izbor za vaš blog jer postoje tisuće besplatnih predložaka (tema) koji su vam na raspolaganju, tako da možete vlastitom blogu dati različit i zanimljiv izgled. Bilo da se bavite fotografijom, automobilima, kulinarstvom – među tisućama tema možete naći onu koja vam odgovara. Te se teme mogu dodatno prilagođavati; mnogo ih dolazi s opcijama koje omogućuju da mijenjate paletu boja, učitate svoj logotip, promijenite pozadinu i još mnogo toga bez ikakvih dizajnerskih ili programerskih znanja.
Nemojte misliti da je nekvalitetan sadržaj besplatan, dok se prave stvari plaćaju. Upravo suprotno, s obzirom na open-source filozofiju WordPressa (što znači da njegov kod svi mogu pregledavati, mijenjati i modificirati ga i da je u potpunosti besplatan) mnogi stavljaju vlastite teme i plugine na besplatno preuzimanje, tako da trenutno možete besplatno koristiti više od tri tisuće tema i četrdeset tisuća plugina!
wordpressNaravno, neki se plugini i teme naplaćuju, no izbor besplatnih je i dalje golem, stoga uvijek možete započeti koristeći samo ono besplatno, prije nego što popularizirate vaš blog i prijeđete na opcije koje se naplaćuju. Ukoliko zapnete, pomoć možete potražiti od mnogobrojne WordPress zajednice; postoje stotine videozapisa na Youtubeu i tisuće članaka o tome kako najbolje iskoristiti potencijale WordPressa za boljitak vašeg bloga ili sitea. Ne znate li se služiti nekom opcijom ili ne radi li kako bi trebala, odgovor je uvijek udaljen svega nekoliko klikova.
Sjajan je za SEO (Search Engine Optimization) to jest, optimizaciju internetskih tražilica; kod mu je napisan tako da će tražilice brzo registrirati vašu stranicu ili blog, a i taj aspekt možete dodatno modificirati koristeći razne SEO plugine. Lako je upravljati njime – dolazi s ugrađenim updaterom pomoću kojeg ćete lako moći updateati vaše plugine i teme iz administracijskog sučelja. Dolazit će vam i obavijest kad se pojavi novija verzija WrodPressa, a opcija izrade automatskog backupa riješit će vas svih briga vezanih uz gubitak podataka.
Korištenje WordPressa nije limitirano samo na tekst; podržava i umetanje slika, zvuka i video sadržaja, a možete u tekst ubacivati videe s Youtubea, fotografije s Instagrama ili zvuk sa Soundclouda jednostavnim kopiranjem njihovog URL-a u post. Štoviše, čak i posjetitelji mogu ubacivati videozapise u svoje komentare na vaše postove!
No, najbolji način da provjerite sve opisano u ovom članku je da ga i sami isprobate; naposljetku, ništa vas ne košta, a najvjerojatnije ste upravo pronašli savršenu platformu za vaš blog, baš kao i milijuni korisnika interneta širom svijeta.

4 KOMENTARI

  1. Uh. Kako to lepo zvuci. Naravno, za one koji misle da je WP svemoguc, napomena. Za jednostavne i ukalupljene sajtove, WordPress je sasvim pristojna paltforma, cak i vise od toga. Ali, uvek ima ali koje srecu kvari. Ako pozeltie malo drugacije, da ne kazem da nesto programirate, nivo znanja za te prohteve rapidno raste. Tada sve prednosti ove paltforme iscezavaju. Tako da, nema savrsenog resenja. WP jeste dobar, ali ne u svakom slucaju i za sve vrste sajtova.

  2. softverske i internet kompanije hoce da ssvet sajtova priblize sto vise laicima, koji nemaju znanje niti vremena da uce programiranje. Jednostavan interface sa kojima ce svako znati baratati. WP je prelazni korak ka toj buducnosti, stvari ce se josh razvijati

  3. WP je dominantna platforma. Jedini problem, kao i u svemu drugom, je da je potrebno odredjeno vreme da se dostigne nivo znanja, rada sa temama i plaginovima pre svega, a onda je to stvarno mocna platforma. Za pocetnike je sve spansklo selo pa i WordPress.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here