Dječja kolicaVećina ljudi često razmišlja koja su najbolja kolica za kupiti i naravno da ne žele da ona budu teška i da s njima imaju neke probleme. Zato se mnogo roditelja odlučuje za odabir laganih dječjih kolica, ali ona itekako moraju biti sigurna za dijete.
Lagana kolica su često jedan od dobrih i vrijednih odabira roditelja, ona su baš kao (i djeca,) neprocjenjivi imetak. Ali nekada nije tako lako pronaći takva kolica. Pogotovo jer većina marki i proizvođača obećava lagani proizvod, a ipak možete posvjedočiti da oni nisu baš skloni svojim obećanjima. Naravno ima i onih koji obećaju nešto pa i održe to svoje obećanje kako ne bi razočarali svog kupca. Ali zašto roditelji toliko žarko žele imati kvalitetna dječja kolica i k tome još i lagana? Odgovor je prilično očit. Život je već težak sa svim preprekama s kojima se roditelji suočavaju kroz svoju svakodnevicu, tako da nije praktično za njih da odaberu dječja kolica na koja će gubiti većinu svoje dragocjene energije samo zato što ih je jako teško gurati okolo, a još teže dizati i stavljati u prtljažnik svog automobila. Zbrojite sve pritiske koje sa sobom nosi dijete i sav shopping i namirnice, roditelji sada imaju veliku glavobolju.
Ali naravno postoje proizvođači koji su vjerni svojoj riječi. Danas su se već proizvela šest kilograma teška kolica koja su toliko lagana s obzirom da su napravljena od najatraktivnijih, izdržljivih i kvalitetnih materijala. Ovi specifični proizvođači se fokusiraju na proizvodnju svjetlosnih proizvoda bez ugrožavanja kvalitete i mode. Da, kolica mogu biti potpuna sa svim fancy značajkama koje se mogu zamisliti kao što su podesive ručke, krov i više toga, ali dizajn je tanak i kompaktan, tako da je lako ići okolo s njima, čak i po neravnim i grubim terenima jer su napravljena od laganih materijala. Ovo su neki od razloga zašto se roditelji uopće odlučuju za lagana dječja kolica.
Postoji puno kolica s popustom koja možete pronaći bilo u najbližoj robnoj kući ili čak i online. Imate mnoga različita kolica koja možete izabrati. Postoje različiti dizajni, boje, stilovi, cijene i marke. Što god da se odlučite za kupiti, nikada ne smijete zanemariti dječju sigurnost. Odaberite kolica koja su izrađena od trajnih i jakih materijala kako bi se osiguralo da vaše dijete bude sigurno u svojim kolicima.
Kolica, poput onih za dojenčad dizajnirana su za prijevoz, dolaze u svim oblicima i veličinama. No, kako se zna koja su zapravo sigurna?
Osim obazirući se na osnovne mjere predostrožnosti, trebala bi se obratiti pažnja i na ova sigurnosna pitanja:

  • Uvjerite se da kolica nemaju dijelove koji mogu gušiti dijete ili mu ozlijediti prstiće.
  • Provjerite da otvori nisu toliko veliki da se dijete može provući kroz njih.
  • Provjerite da li kolica voze po ravnoj liniji, čak i kad ih se gura s jedne strane.
  • Treba vidjeti da li dijete ima udoban naslon za glavu.
  • Nikada ne ostavljajte dijete samo u kolicima, osobito kada dijete spava.

Za koja god se kolica odlučili,  bitno je da dijete bude sigurno i da mi budemo u to uvjereni. Zato se jako dobro moramo raspitati jer bi nam sigurnost trebala biti najbitnija za dijete, a također i njegovo dobro zdravlje uz sigurnost. još uz to moralo bi se pripaziti na to od kojih su materijala napravljena kolica kako se ne bi štetilo djetetu.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here