Zašto PVC stolarija treba da postane deo Vašeg doma?

U većini domova PVC stolarija dobila je svoju poziciju, i to, reklo bi se, sa razlogom i zasluženo. Ukoliko spadate među one koji se iz bilo kog razloga još uvek nisu odlučili na promenu svoje stolarije, te muku mučite sa stalnim farbanjem i starim prozorima, možda je vreme da promenite mišljenje.
PVC stolarija će Vam, iako to možda na prvi pogled ne deluje verovatno, znatno uštedeti novac. Laka i jednostavna za održavanje, PVC stolarija ne zahteva godišnje renoviranje, a novi trendovi u njenoj izradi pružaju i različite mogućnosti koje se odfređuju prema ličnom estetskom ukusu svakog kupca.

Savršena izolacija

Iako se zaštita od pojačane gradske buke, kao i spoljašnjih preterano visokih ili niskih temperatura, može činiti nemogućom, PVC stolarija tu je da Vas zaštiti od svih negativnih uticaja. U poslednjih nekoliko godina, broj automobila na ulici neverovatno se povećao, a variranje u spoljašnjoj temperaturi vazduha dostiže razlike i do 70 stepeni u različitim godišnjim periodima. Naša klima podrazumeva preterano topla leta i izuzetno hladne zime, te je dodatno hlađenje i grejanje neophodno. PVC stolarija bi Vam, sa druge strane, pružila savršenu izolaciju od ovih štetnih uticaja. Tišina i mir doma, kao i optimalne temperature vazduha, može garantovati samo PVC stolarija, dok drvene manje uspešno izvršavaju ovaj zadatak.

Ušteda novca i energije

Zbog odličnih mogućnosti izolacije, PVC stolarija, logično, dodatno štedi novac i energiju. Kroz prozore koji dobro ne dihtuju odlazi toplota, odnosno svežina doma, te se dodatno zagrevanje i hlađenje očituju na računima za struju i grejanje. PVC stolarija Vas štiti i od ovakvih neprijatnih iznenađenja na kraju meseca, ali je i deo ekološke svesti svakog pojedinca koji vodi računa o energentima planete Zemlje. Štedljiva na svim nivoima – i materijalnom i etičkom, PVC stolarija takođe čuva i Vaše i zdravlja Vaše porodice. Vlaga koja neizbežno nastaje u svim loše izolovanim kućama i stanovima posledica je loše izolacije, i izuzetno je pogodna za stvaranje svih mogućih štetnih mikroorganizma, koji imaju negativne posledice po respiratorne organe i zdravlje celokupnog organizma. Stoga će PVC stolarija postati Vaš saveznik i u ovom slučaju, jer ćete konačno moći da kažete zbogom vlazi i buđi na zidovima.

PVC stolarija je i estetski prilagodljiva

Iako se mnogi dvoume oko njenog postavljanja zbog standardne bele boje koja se ne uklapa u njihove estetske norme, dobro je znati da je PVC stolarija podložna raznim površinskim promenama, te da možete izabrati boju koju želite. Ako Vas plaši narušavanje fasade, folije sa teksturom drveta kojima će PVC stolarija biti obložena mogu rešiti ovaj problem, jer niko neće biti u prilici da primeti razliku. Isto važi i ako se neka druga nijansa bolje uklapa u Vaš enterijer. Folije kojima se prekriva PVC stolarija takođe su otporne na sve vremenske prilike i nisu podložne oštećenjima, te ćete bez bojazni moći da uživate u novim prozorima i terasnim vratima. Osim što je ekološka, hipoalergijska i veoma izdržljiva, PVC stolarija je takođe samogasiva, odnosno nezapaljiva, te predstavlja i značajnu zaštitu od požara. U kombinaciji sa roletnama, takođe onemogućuje provale u kuću ili stan na nižim spratovima.

1 KOMENTAR

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here