Zecevotrs lozekamena nastambaOdredište koje će vam usred sezone pružiti mir i tišinu. Pomisliti ćete da ste se srasli s tim malim zaseokom od nekoliko kuća i ljubaznim domaćinima. Mjesto nema uličnu rasvjetu i noćna šetnja makadamskim uličicama daje posebnu čar. Vječiti povjetarac ostavlja dojam ugodne svježine i za najvrelijih ljetnih dana. Noći su, čak bi se moglo reći, prohladne i svježe, idealne za ugodno spavanje.
Mjestašce je od mora, do kojeg se može doći uskim magarećim stazama prolazeći kroz polja nekada poljoprivredno aktivnog stanovništava, udaljeno oko 800 metara.
Još i sada moći ćete uočiti kamene nastambe za sklanjanje od vrelog sunca i male njivice s jednim trsom loze, masline ili badema. Polja su opasana visokim suhozidom i sigurno ćete se zapitati koliko je energije i silnog rada utkano u to. Spuštanje prema moru biti će vam lagano i uvijek nanovo zanimljivo uz buku cvrčaka, s povjetarcem u kosi i pogledom na plavetnilo mora.
Obala je kamena, s nešto prirodnih glatkih ploča. Kretanje uz obalu na jednoj strani je prilično teško i nije preporučljivo. Lako se možete ozlijediti na oštrom kamenju. No, ukoliko želite biti sami na svijetu i zaboraviti vrijeme, to ćete tu zasigurno i moći.
Na povratku s mora, ukoliko niste u kondiciji, prvih dana osjećati ćete popriličan napor uspinjući se strmom stazom. Povratak spada u aktivni odmor, jača nožne mišiće i povećava kapacitet pluća. Možda ćete reći: nikad više. No drugi dan ćete to sigurno ponoviti. U zaseoku možete, uz prihvatljivu cijenu, nabaviti domaće vino, rakiju, smokve,…i uživati sjedeći na svježim terasama.

Blizina Primoštena i Rogoznice

Na ova dva dalmatinska dragulja ne treba trošiti riječi, već samo reći da su od Zečeva udaljeni nekoliko kilometara. Provesti veče u Primoštenu, posjetiti neku od ljetnih priredbi u starom gradu i dobro večerati u nekom od brojnih restorančića, ispuniti će vašu potrebu za druželjubivošću. Povratak u Zečevo dati će vam puno razloga za ugodan i dug san.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here