ZG sirek u borbi protiv zloćudne bolestiUpišete li na majku svih Internet tražilica – Google, pojmove ZG sirek i laneno ulje, jedna od prvih stvari koje će vam se pokazati je ime „Johanna Budwig“, „Budwig dijeta“ ili na engleskom „Budwig protocol“.
Johanna Budwig je njemačka kemičarka koja je izumila papirnu kromatografiju za masnoće u krvi, a za svoja znanstvena postignuća bila je sedam puta nominirana za Nobelovu nagradu. Umrla je 2003. u dobi od 95 godina. Budwig je istraživanjem primijetila da tumorne stanice ne sadrže esencijalno važne masne kiseline, linolnu i linolensku koje su bitne za metabolizam ljudskih stanica. Da bi one stigle do stanica, potreban je spoj lipoprotein. Tako je složila režim prehrane koji se bazira na ulju lanenih sjemenki pomiješanim sa svježim kravljim sirom – ZG sirekom. Ulje lana je najbogatije masnim kiselinama koje naše tijelo ne može sintetizirati, a ZG sirek je bogat aminokiselinama sa sumporom, metioninom i cisteinom. Na ovaj način naše tijelo dobiva potrebni lipoprotein.
ZG sirek u borbi protiv zloćudne bolestiNaime, kao što loša prehrana djeluje loše na naš organizam, tako nam dobra hrana čini dobro. ZG sirek je jedna od najdražih i najzdravijih namirnica, a dodajući mu samo jedan dodatni sastojak, postaje iznimno ljekovit. Spoj ZG sireka i ulja lana zovu i lijekom za rak.
Proizvođači margarina u Njemačkoj su svojim snažnim lobijem zaustavili nastavak istraživanja, no dr. Johanna Budwig je nastavila liječiti ljude homeopatijom i režimom prehrane nazvanim „Budwig dijeta“ koji se temeljio na prehrani, sunčanju, izbjegavanju stresa i vegetarijanskoj prehrani. Podaci kažu da je postotak izlječenja pacijenata od tumora iznosio nevjerojatnih 90 posto, a potvrda ovoga se može naći na domaćim internetskim stranicama i forumima za oboljele od raka.
Recept je savršeno jednostavan. Oko 100 grama ZG sireka pomiješate sa šest jušnih žlica lanenog ulja i odmah pojedete. Smjesa ne može stajati jer mješavina stajanjem gubi ljekovita svojstva. Pri tome je jako važno paziti da ulje lana bude svježe. U mješavinu se može dodati i svježe mljeveni lan, lješnjaci, orasi, bademi kao i svježe voće i povrće, med ili bučino ulje.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here